Carole Vanderlinden

Carole Vanderlinden (°1973) woont en werkt in Brussel. Zij studeerde aan het KASK en Sint-Lucas te Gent. Zij schildert en tekent.
De schilderijen van Carole Vanderlinden raken je meteen. Ze zijn direct, compact, krachtig en grappig. Ze zijn ontwapenend. Ze knipogen naar de kunstgeschiedenis. Ze zijn heel rijk, maar tegelijk heel eenvoudig.
Vanderlindens schilderijen zien er telkens anders uit, al zijn er wel enkele terugkerende elementen zoals schuin geschilderde passe-partouts, plantenmotieven, hemels en waterpartijen, contrasten tussen dun en dik of mat en glanzend geschilderde partijen en texturen die de indruk wekken dat er een ‘doorkijk’ ontstaat.
Ze houdt van Giotto, Bruegel, Cranach, Patinir, Van Gogh, Gauguin, Cézanne, Matisse, Ensor en Picabia, maar uit haar werk spreekt vooral een grote liefde voor de natuur, de natuur in al haar facetten, of het nu gaat om dieren, kristallen, bergen of planten.

Met dank aan Hans Theys, ‘Twee voeten op de grond en twee in de lucht. Enkele woorden over het werk van Carole Vanderlinden’.

werk van deze kunstenaar