Beyond Borders – Isabel Miquel Arqués in Dialogue with Virginia Woolf


40

Beyond Borders – Isabel Miquel Arqués in dialogue with Virginia Woolf is is het tweede boek in Isabel Miquel Arqués’ Beyond Borders-trilogie. Hierin gaat de kunstenares in gesprek met drie vrouwelijke iconen die een stempel hebben gedrukt op haar artistieke en vitale parcours: Karen Blixen, Virginia Woolf en Georgia O’Keeffe.

Isabel Miquel Arqués ontdekte Virginia Woolf toen ze op zestienjarige leeftijd To the Lighthouse las. Sindsdien lieten Woolfs onconventionele denkwijze en baanbrekende schrijven haar niet meer los. Arqués, die als beeldend kunstenaar met fotografie werkt, raakte steeds meer gefascineerd door wat ze Woolfs ‘postimpressionistisch, kubistisch en soms zelfs fauvistisch beeldschrift’ noemt. 

Beyond Borders is onderverdeeld in negen ‘golven’, een verwijzing naar Virginia Woolfs meest experimentele roman The Waves: elke golf vertegenwoordigt een ander hoofdstuk uit het leven van de schrijfster. En, net zoals Woolf, laat Arqués zich bij het vertellen van haar beeldverhaal leiden door een ritme, niet door de structuur van een plot. De foto’s van Arqués zijn vergezeld van citaten uit de boeken en dagboeken van de schrijfster: er ontspint zich een intiem en intrigerend gesprek tussen beide vrouwen.

Met een inleiding van schrijfster Kristien Hemmerechts, die jarenlang over Virginia Woolf heeft gedoceerd aan de Vrije Universiteit Brussel.

oktober 2023
168 pp.
31 x 23,5 cm
Softcover
1 kg
Engels
978-94-647-810-21

suggesties

Beyond Borders - Isabel Miquel Arqués in Dialogue with Karen Blixen
Isabel Miquel Arqués
Beyond Borders - Isabel Miquel Arqués in Dialogue with Karen Blixen