Weaving


34.90
Weven is een eeuwenoud ambacht met een fascinerende geschiedenis, en een die blijft evolueren. Vandaag krijgt het nieuw leven ingeblazen door designers, kunstenaars en moderne ambachtslui over de hele wereld: van wall hangings en tapijten tot kunstinstallaties en technologische hoogstandjes.
Weaving – Contemporary Makers on The Loom geeft een beeld van deze sprankelende weefrevival aan de hand van profielen van meer dan twintig eigentijdse wevers: zo ontwerpt Alexandra Kehayoglou adembenemende natuurlandschappen (onder andere voor Dries van Noten), maakt Daniel Harris textiel voor bekende kledingmerken met weefgetouwen uit de 19de eeuw en weeft Brent Wadden prachtige stukken van museaal niveau. Met prachtig beeldmateriaal van hun ateliers, werk en inspiratie.   
In de essays van auteur Katie Treggiden lezen we hoe het ambacht zich verhoudt tot onderwerpen zoals emancipatie, migratie en nieuwe technologieën. Bauhaus-weefster Anni Albers komt ook uitgebreid aan bod – zij is een referentie voor iedereen die zich vandaag met textiel bezighoudt.
 
Katie Treggiden is schrijfster, journaliste en geeft lezingen over design. Ze schrijft onder meer voor The Guardian Magazine, Telegraph MagazineElle Decoration en Icon en is hoofdredacteur van het designmagazine Fiera. Ze is de auteur van The Makers of East London, The Residents: Inside the Iconic Barbican Estate en Urban Potters – Makers in the City, uitgegeven bij Ludion in 2017.

 
september 2018
224 pp.
26,5 x 21,5 cm
Hardcover
1,1 kg
Engels
978-94-9181-989-6

suggesties

Urban Potters – Makers in the City
Urban Potters – Makers in the City