Jan Van Imschoot

Jan Van Imschoot werd in 1963 geboren in Gent en woont en werkt sinds 2013 in Frankrijk. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt wordt door kritische en dramatische thema's. Daarnaast bevat het talrijke referenties naar andere kunstenaars, van Tintoretto tot Tuymans en van Goya tot Matisse.
​Van Imschoot plaatst zijn figuren, decors en verhaallijnen in de marge van de geschiedenis door middel van samengestelde perspectieven, felle tinten, bewegende lichamen en een penseelvoering die hij zelf omschrijft als ‘anarcho-barok’. Vrijheid, censuur en het geweld van politieke en ideologische systemen zijn terugkerende motieven in zijn werk.
Jan Van Imschoot studeerde aan het KASK in Gent en had tentoonstellingen in Galerie Baronian Francey (Brussel), de Museum of Fine Arts (Tallinn, Estland), SMAK (Gent), de Bonakdar Jancou Gallery (New York) en de Galerie Gebauer (Berlijn). Van Imschoot nam ook deel aan groepstentoonstellingen zoals 'Sint Jan' (Gent), 'SÄGERAUH' (Oslo), 'The state of things' (Peking), 'Ad Absurdum' (Herford) en 'Stranger than paradise' (Genève).

Foto M HKA
Bron Daniel Templon

werk van deze kunstenaar