Gifts


40.00

Een geschenk geven is als het goed is een intieme handeling die velerlei betekenissen draagt. Door middel van het cadeau willen we de ontvanger amuseren, verblijden en laten zien dat we ons hebben ingeleefd in zijn/haar wensen. In dit opmerkelijke boek, getiteld Gifts, verkent de New Yorkse kunstenaar Barbara Bloom aspecten als inpakken en uitpakken, verhullen en onthullen, plezier en vrijgevigheid. 

Als gepassioneerd verzamelaar van sierpapier van over de hele wereld heeft Bloom de geschiedenis en esthetica van cadeaupapier uitgebreid bestudeerd. Met Gifts wil ze het traditionele onderscheid tussen kunst en leven opheffen en nieuw inzicht verschaffen in begrippen als verbergen en openbaren. ‘Kan de doos een kunstwerk zijn? Kan de verpakking het geschenk zijn?’ vraagt ze haar lezers.

Blooms werk was te zien op tentoonstellingen wereldwijd, onder andere op de Biënnale van Venetië en in het Museum of modern Art in New York. Gifts is een nieuwe stap in haar verkenning van de wereld van de objecten.

Inclusief gesigneerde ex-libris. 

Uitverkocht
112 pp.
23,5 x 15,2 cm
Hardcover
Engels
978-94-9181-949-0