Magritte in 400 images


22
Magritte in 400 images vat het oeuvre van de wereldberoemde surrealist samen in niet minder dan vierhonderd beelden. Magritte-specialiste Julie Waseige maakte hiervoor een keuze uit een oeuvre van duizenden werken. Het boek toont Magrittes belangrijkste en beroemdste schilderijen, maar bevat ook een aantal minder gekende werken, zoals zijn gouaches, tekeningen, sculpturen en beschilderde flessen. Een verrassende selectie die zowel amateurs als Magritte-kenners zal bekoren.

Magritte in 400 images is opgedeeld in 7 hoofdstukken en volgt een chronologische volgorde. Van Magrittes reclameaffiches en abstracte experimenten in de jaren 1920, zijn bonte Renoir-werken (‘le surréalisme en plein soleil’) en uitdagende ‘période vache’, belanden we uiteindelijk bij zijn wereldberoemde meesterwerken van de jaren 1950 en 1960.

Het boek geeft een overzicht van Magrittes leven en werk, op een behapbare en aantrekkelijke manier. De inleidende teksten zijn uitvoerig geïllustreerd met archieffoto’s. Deze compacte publicatie bevat een schat aan informatie en beeldmateriaal en is een must-have voor al wie van Magritte en moderne kunst houdt.
440 pp.
19 x 15 cm
Hardcover
0,95 kg
Engels
978-94-9303-916-2