Bosch in detail


39.90

Jheronimus Bosch (circa 1450–1516) is een van de beroemdste schilders uit de kunstgeschiedenis van de Lage Landen. Dit boek behandelt zijn bekendste schilderijen en tekeningen, die op unieke wijze geïllustreerd worden met speciaal voor dit boek gemaakte, paginagrote details. In acht hoofdstukken behandelt de auteur een aantal karakteristieke thema’s uit het oeuvre van Bosch: tronies, hemel en hel, de vier elementen, landschappen, fantasiewezens en monsters.

Deze publicatie biedt een bijzondere kijk op meesterwerken zoals De Tuin der Lusten, De hooiwagen, De verzoeking van de heilige Antonius en Het Laatste Oordeel. In een heldere taal gidst de auteur ons via nieuwe, verrassende invalshoeken langs het werk van de Bossche meester. 

Till-Holger Borchert, Duits kunsthistoricus en directeur van Musea Brugge, is de auteur van dit boek. Hij is gespecialiseerd in de kunst van de veertiende, vijftiende en zestiende eeuw in de Nederlanden. Als curator was hij verantwoordelijk voor de samenstelling van diverse belangrijke tentoonstellingen, waaronder Memling en het portret, die te zien was in Brugge, New York en Madrid. Hij schreef talloze wetenschappelijke teksten en publieksboeken over de Vlaamse Primitieven, en in het bijzonder over Jan Van Eyck en Hans Memling.

Inclusief gratis digitale uitgave. 

februari 2016
320 pp.
32 x 25 cm
Hardcover
Nederlands
978-94-9181-942-1
Engels
978-94-9181-951-3

suggesties

Van Eyck in detail
Van Eyck in detail
nieuw
Bruegel in detail
Bruegel in detail
Vermeer in detail
Vermeer in detail
Caravaggio in detail
Caravaggio in detail