Caravaggio in detail


39.90
Caravaggio in detail is de vierde titel in de succesvolle In detail-reeks, na Van Eyck, Bruegel en Bosch. Het Italiaanse genie Caravaggio wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders uit de Barok. De schilderstijl van de Italiaanse meester was baanbrekend, niet alleen door de unieke behandeling van licht en schaduw, maar vooral omwille van een ongezien realisme: geen geïdealiseerde figuren meer, maar volkse en herkenbare personages, zelfs in sacrale taferelen.
Dit boek geeft u de kans om op een verrassende manier kennis te maken met Caravaggio’s turbulente leven en al even dramatische werk. Het boek is opgedeeld in thematische hoofdstukken: Stillevens, Verborgen zelfportretten, Geprikkelde zintuigen en toont de schilderijen als nooit tevoren, in paginagrote en oogverblindende details.

Op een originele en toegankelijke manier biedt de auteur, kunsthistoricus Stefano Zuffi, nieuwe inzichten in het oeuvre van de Pasolini van de schilderkunst. Hij neemt ons mee op een reis van detail tot detail, met prachtig beeldmateriaal uit meesterwerken zoals Medusa, David en Goliath, Judith onthoofdt Holofernes en De waarzegster.

Bovendien krijgt u bij aankoop van het boek een gratis digitale uitgave via www.musebooks.world.
september 2016
288 pp.
32 x 25 cm
Hardcover
Engels
978-94-9181-962-9
Nederlands
978-94-9181-963-6

suggesties

Van Eyck in detail
Van Eyck in detail
nieuw
Bruegel in detail
Bruegel in detail
Bosch in detail
Bosch in detail
Italiaanse renaissance schilderkunst
Italiaanse renaissance schilderkunst