Vermeer in detail


39.90

Vermeer in detail is de vijfde titel in de succesvolle In detail-reeks, na Van Eyck, Bruegel, Bosch en Caravaggio. 
Johannes Vermeer (1632−1675) is een van de belangrijkste kunstenaars uit de Hollandse Gouden Eeuw. Zijn schilderijen Het meisje met de parel, De kantwerkster en Het melkmeisje zijn wereldberoemd. Via buitengewoon aantrekkelijke details laat dit boek u kennismaken met het werk van de Delftse kunstenaar. Vermeer geeft gebruiksvoorwerpen en vrouwenfiguren op overtuigend realistische wijze weer. Tegelijkertijd heeft zijn oeuvre een poëtische en dromerige uitstraling die de kijker in verrukking brengt.
De honderdtwintig details in dit boek zijn onderverdeeld in thema’s die kenmerkend zijn voor Vermeers soms verrassende interesses. Zo stoffeert de schilder zijn interieurs met schilderijen van andere meesters in een gebaar van bewondering. De gezichten van jonge vrouwen en hun omslagdoeken, mutsjes, hoeden, linten en haarkrullen trekken onze blik naar zich toe en nodigen ons uit om binnen te treden in hun leefwereld.

Bovendien krijgt u bij aankoop van het boek een gratis digitale uitgave via www.musebooks.world. 

Auteur Gary Schwartz (1940, New York) is kunsthistoricus en gespecialiseerd in Nederlandse schilderkunst, met name van de zeventiende eeuw. Schwartz heeft talrijke publicaties op zijn naam, over onder anderen Rembrandt, Jheronimus Bosch en Pieter Saenredam. Hij leeft en werkt in Nederland.

maart 2017
280 pp.
32 x 25 cm
Hardcover
Nederlands
978-94-9181-969-8
Engels
978-94-9181-971-1

suggesties

Van Eyck in detail
Van Eyck in detail
nieuw
Bruegel in detail
Bruegel in detail
Caravaggio in detail
Caravaggio in detail
Bosch in detail
Bosch in detail