Hokuei. Master of Osaka Kabuki Prints


PRE-ORDER
Pre-orders worden verstuurd vanaf 1 september 2024
50

Hokuei: Master of Osaka Kabuki Prints belicht het leven en het werk van een van de meest intrigerende kunstenaars in de wereld van de acteursprenten: Shunbaisai Hokuei (ca. 1828-36). Hokuei, een raadselachtige figuur uit Osaka, produceerde meer meesterwerken dan enige andere kunstenaar in de regio Kyoto-Osaka (Kamigata).

De prenten in deze rijk geïllustreerde publicatie zijn grotendeels afkomstig uit de privéverzameling van John Fiorillo, een van de meest uitgebreide collecties van het werk van Hokuei. Het boek is uitzonderlijk goed gedocumenteerd en geeft een overzicht van het leven en de carrière van de kunstenaar. Een zestigtal zorgvuldig onderzochte en uitstekend bewaarde prenten worden uitgelicht en geïllustreerd met paginagrote opnames: ze brengen de wereld van kabuki tot leven in fascinerend detail. Van bijzonder belang voor wetenschappers en verzamelaars is een volledig geïllustreerde catalogue raisonné van de (tot op heden gedocumenteerde) 270 prenten van Hokuei. Een technisch apparaat documenteert een waaier aan elementen die eigen zijn aan Hokuei’s werk, zoals drukformaten, de leerlingen van de kunstenaar, handtekeningen en zegels, uitgevers, bloksnijders, drukkers en kabukitheaters. Het boek bevat ook een toegankelijke tekst over de manier waarop Japanse prenten tot stand komen.

Hokuei: Master of Osaka Kabuki Prints is een must voor een gespecialiseerd publiek, maar zal dankzij de toegankelijke teksten en de adembenemende illustraties van de acteursprenten eveneens liefhebbers van Japanse prentkunst kunnen bekoren.

 

 

280 p.
29,5 x 23,5 cm
Hardcover
2 kg
Engels
9789464781151

suggesties

Japan on a Glass Plate
Japan on a Glass Plate
nieuw
Hiroshige. Nature and the City
Hiroshige. Nature and the City
nieuw
Shin hanga - De nieuwe prenten van Japan 1900-1960
Shin hanga  - De nieuwe prenten van Japan 1900-1960